Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
25262728123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

RSS

 

 Cykelresa i Estland 9.-13.07 2018
20.08.2018 14:57 | Christer

Efter att vi anlänt till  Tallin och kvitterat ut vår utrustning,cyklar,cykelväskor transporterade en buss oss till Viljandi.Där hade vi tid att bekanta oss med staden.I Viljandi finns spår från Hansa-tiden.I staden finns ruiner från 1500-talet,slottsruinerna är förstörda av många krig.Där är en fin utsikt över Viljandi sjö.Vår färd fortsatte mot Vörtsjärv.Färden löpte inte längs sjön då vägarna var dåliga grusvägar.Vi valde asfaltvägar genom små byar med granskog,boskap och iband sågs storkar på sins bon uppe på skorstenar.En by vi kom fram till ville vi dricka kaffe och hittade en liten butik där vi gick in och frågade om det är möjligt att köpa en kopp kaffe.Jo tanten i butiken koka åt oss kaffe och vi köpte glass medan vi väntade.Hon ville inte ha betalt men vi betala,bulle köpte vi också.Övernattningarna fanns vid vattnet så det gick att simma om man ville.Den sista övernattningen fanns vid en plats som heter Arumetsä.För att ta sig dit måste man åka båt.Färden gick på en slingrig flod.Med snabba båtar.300 hästkrafters motor fanns på ena båtens bakgavel så farten var hisnande.Framme mottogs vi av vänligt värdfolk som bjöd på en god lunch och sedan en ännu godare middag.Där fanns en flytande bastu med bra bad och simma kunde man i sjön.Ett fint ställe.Av värdsfolket fick 3 böcker om Arumetsä som värden skrivit.Böckerna är skrivna på estniska med bilder.Man kan låna boken och försöka läsa estniska.Sammanfattande kan sägas att resan gick bra.Vädret gynnade oss med lite molnigt och inte så varmt.Inga haverier hände med en så stor grupp.14 deltog.Vi cyklade ca.190 km.Överallt träffade vi vänliga människor.Tack till alla som deltog i denna fina resa.Christer.

Hangon Polun pyöräilijät poseeraavat kenttämarsalkka Barclay de Tollyn mausoleumin edessä


( Päivitetty: 23.08.2018 12:25 )

 - Christer | Kommentit (1)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 3.000 (2)
 Pyöräilymatka Virossa Vortsjärven ympäri 9.-13.7.
20.08.2018 12:25 | Ritva

Saavuttuamme Tallinnaan ja saatuamme pyörät ja laukut, meidät kuljetettiin Viljandiin, jossa yövyimme. Meillä oli aikaa tutustua viehättävään Viljandin kaupunkiin, jonka vanhassa kaupungissa on  jälkiä Hansa-

kauppiaiden ajalta. Kaupungin laidalla sijaitsevilta kukkuloilta ihailimme näkymiä Viljandijärvelle sekä 1500-luvulla valmistuneen linnoituksen raunioita. Linnoitus on tuhoutunut monien sotien myötä, mutta

sinne johtava riippusilta on kuitenkin kunnostettu kulkukelpoiseksi.

Viljandissa olisi ollut nähtävää ja koettavaa useammaksikin päiväksi, meidän matkamme kuitenkin jatkui kohti Vortsjärveä.

Pyöräilyreittimme ei kulkenut aivan Vortsjärven rantoja pitkin, sillä järven läheisyydessä oleva tie oli todella huonokuntoinen. Valitsimme hieman kauempana olevan päällystetyn tien, joka kulki suunnattomien viljapeltojen ja pienten maalaiskylien läpi, välillä tietä reunustivat mahtavat kuusimetsät. Pääsimme

näkemään aitoa maalaiselämää kotieläimineen ja piipun päällä olevine haikaranpesineen.

Yöpymispaikkamme sijaitsivat kuitenkin veden äärellä, joten halukkaat pääsivät veteen virkistäytymään.

Erityisesti jäi mieleen viimeinen yöpymispaikkamme Arumetsä. Paikka sijaitsee Vortsjäven rannalla, mutta meidät kuljetettiin sinne pikaveneillä mutkittelevaa jokea pitkin. Perillä meitä odottivat ystävällinen isäntäväki, runsaat ja maukkaat ateriat sekä laiturisauna, jonka löylyistä pulahdimme uimaan.

Saimme vielä lahjaksi kolme isännän, Jaan Laurin, kirjoittamaa historiikkia Arumetsästä. Ne ovat eestinkielisiä, mutta jos joku kieltä taitaa, niin ne ovat lainattavissa.

Yhteenvetona voi sanoa, että matkamme oli onnistunut. Säät suosivat meitä, sillä enimmäkseen oli pilvipoutaa, ei sadetta eikä liian kuumakaan. Vältyimme suuremmilta haavereilta, vaikka meitä oli 14 pyöräilijää ja matkaa kertyi n. 190 km. Paikallisten ihmisten ystävällisyys matkamme varrella oli myös mieleenpainuvaa.

Polkulaisia Vortsjärven maisemissa. 

   


( Päivitetty: 20.08.2018 12:42 )

 - Ritva | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Linturetki 05.05.2018
08.05.2018 15:03 |  Eine

Sää suosi kevään ensimmäistä retkeä. Yksitoista polkulaista taivalsi Mikael Kilven johdolla seitsemältä aamulla kohti Hankoniemen kärkeä ( Uddskatanin luonnonsuojelualue ) ja Tringan eli Helsingin Seudun Lintutieteellisen Yhdistyksen lintuasemaa. Tringan toiminta-alue kattaa koko Länsi-Uusimaan ja sillä on 44 lintutornia ja kaksi lintuasemaa. Yksi lintutorneista ja toinen lintuasema sijaitsevat Hankoniemen kärjen tuntumassa.

Lintuasemalla lasketataan muuttolintujen määriä ja se onkin Pohjoismaiden paras vaelluslintuasema. Toinen tärkeä tehtävä on lintujen rengastaminen ( n. 10 000 lintua/v ). Tringan vapaaehtoiset jäsenet tekevät kaiken tämän vuoden ympäri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä tarkkailemme vanhaa, keltapäistä merikotkaa, joka istui pylvään päässä läheisen saaren rannalla

                                                                  

Vielä muutama kurkikin ilahdutti ohilennolla. Suunta vain näytti olevan takaisin Viroon päin!

Haahkojen, iso- ja tukkakoskeloiden, telkkien, allien, tiirojen, lokkien lisäksi harvinisempia havaintoja olivat lapasorsa (skedand ) ja mustakurkku-uikku (svarthakedopping). Kuulimme, että myös punapäänarsku ( rödhuvad dykand ) on soudellut Tulliniemen vesillä, mutta me emme onnistuneet bongaamaan sitä.

 


 -  Eine  | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 1.000 (1)
 Askeleita, askeleita
01.02.2018 23:54 | Ralf S

Ensimmäinen kuukausi on nyt takana. Uudenvuoden aikoihin moni hankki askelmittarin. Nyt on askelmääriä kirjattu, moni on reagoinut kampanjaan vähän samalla tavalla kuin itsekin olen tehnyt.

Halusin tietää liikunko tarpeeksi, kuinka monta askelta mittariin kertyy ihan normaalista arkiliikunnnasta. Hämmästyin: liikuin liian vähän, vaikka luulin että liikun tarpeeksi. No, kuinka paljon on tarpeeksi?

Tunti päivässä reipasta kävelyä riittää aivan hyvin, eli jotain 7 500 – 10 000 askelta. Tämä edellyttää pientä mutta suunnitelmallista otetta koko projektiin. Askeleet eivät ilmesty itsestään mittarin näyttöön. On lähdettävä liikkeelle, otettava se ensimmäinen askel ja sitten lisää askeleita, töppöstä toisen eteen!

Koska itse ulkoilutan joka päivä kahta koiraa, luulin olevani tarpeeksi liikunnallinen. En ollut! Koirien kanssa kävely ei ole liikuntaa - se on ulkoilua. Koirat vetävät sinne tänne, ne menevät nenä edellä, tuoksut vievät. Ja sitten ne pysähtelevät - ja taas mennään.

Eli jos koirat ovat mukana, niiden kanssa täytyy tehdä yksi pitkä reilusti tunnin mittainen ulkoilulenkki ja sen päälle vielä aamu- ja iltalenkit. Tällä reseptillä minulle saattaa kertyä 10 000 askelta päivässä. Mutta joka päivä en onnistu, on päiviä jolloin jään reilusti alle 10 000 askeleen. Joko olen itse kiinni työtehtävissä niin että en kerta kaikkiaan ehdi tai sitten keli ei miellytä.

Mutta sitten on yksi päivä viikossa, jolloin yli 10 000 askelta täyttyy heittämällä ja yksinkertaisesti. Polkulaiset sauvakävelevät pururadalla keskiviikkoisin ja silloin hyvässä seurassa kertyy mittariin askelia melkein huomaamatta.

Lähtekää kävelemään yksin tai ystävän kanssa tai muiden polkulaisten kanssa. Sen vaikeampaa tämä ei ole. Ylös, ulos ja lenkille - siitä se lähtee.


 - Ralf S | Kommentit (1)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 1.000 (1)
 Askel parempaan - Ett steg mot det bättre
27.12.2017 15:02 | Ralf S

Koska Hangossa nykyään harvoin on niin paljon lunta että voisimme hiihtää. Uusi vuosi, 2018, alkaa Hangon Polun järjestämällä Askel-kampanjalla. Askelmittaria, tai puhelimeen ladattavaa sovellutusta käyttäen kirjaamme joka päivä ottamamme askeleet.

Askelmittareita voi muutamalla kympillä ostaa esimerkiksi Sportiasta.

Kampanja alkaa 1. tammikuuta ja päättyy 31. maaliskuuta. Kirjaa joka päivä ottamasi askeleet, kampanjan päätyttyä laske askeleet yhteen, kirjoita askelten summa paperille ja laita se suljettuun kirjekuoreen. Kuoret avataan Hangon Polun kevätkokouksessa 11. huhtikuuta.

Voittajalle on palkintona 100 euron arvoinen lahjakortti Hangon Sportiaan. Osallistuneiden kesken arvomme kaksi 50 euron arvoista lahjakorttia.


Eftersom vintrarna numera är snöfattiga i Hangö har Hangö Stig beslutat att lansera en stegkampanj. Med början den 1 januari 2018 ska deltagarna dagligen skriva upp antalet steg de tagit under dagens lopp. Stegkampanjen fortsätter sedan dagligen fram till 31 mars. Då ska deltagarna räkna ihop det antal steg de tagit under råets tre första månader.

För några tior kan man köpa en stegmätare vid till exempel Sportia i Hangö. Man kan också ladda ner en stegräknare (en applikation) i sin telefon.

Det antal steg du tagit under de tre månader kampanjen pågår ska skrivas ner på papper och läggas i ett slutet kuvert. Kuverten ska sedan öppnas vid Hangö Stigs vårmöte.

Segraren, den som samlat mest steg belönas med ett presentkort till Sportia i Hangö värt 100 euro. Bland deltagarna lottar vi dessutom ut två presentkort som är värda 50 euro.

 


 - Ralf S | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000 (2)©2019 Hangon Polku ry - suntuubi.com