Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
2627281234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311

RSS

 

 Askeleita, askeleita
01.02.2018 23:54 | Ralf S

Ensimmäinen kuukausi on nyt takana. Uudenvuoden aikoihin moni hankki askelmittarin. Nyt on askelmääriä kirjattu, moni on reagoinut kampanjaan vähän samalla tavalla kuin itsekin olen tehnyt.

Halusin tietää liikunko tarpeeksi, kuinka monta askelta mittariin kertyy ihan normaalista arkiliikunnnasta. Hämmästyin: liikuin liian vähän, vaikka luulin että liikun tarpeeksi. No, kuinka paljon on tarpeeksi?

Tunti päivässä reipasta kävelyä riittää aivan hyvin, eli jotain 7 500 – 10 000 askelta. Tämä edellyttää pientä mutta suunnitelmallista otetta koko projektiin. Askeleet eivät ilmesty itsestään mittarin näyttöön. On lähdettävä liikkeelle, otettava se ensimmäinen askel ja sitten lisää askeleita, töppöstä toisen eteen!

Koska itse ulkoilutan joka päivä kahta koiraa, luulin olevani tarpeeksi liikunnallinen. En ollut! Koirien kanssa kävely ei ole liikuntaa - se on ulkoilua. Koirat vetävät sinne tänne, ne menevät nenä edellä, tuoksut vievät. Ja sitten ne pysähtelevät - ja taas mennään.

Eli jos koirat ovat mukana, niiden kanssa täytyy tehdä yksi pitkä reilusti tunnin mittainen ulkoilulenkki ja sen päälle vielä aamu- ja iltalenkit. Tällä reseptillä minulle saattaa kertyä 10 000 askelta päivässä. Mutta joka päivä en onnistu, on päiviä jolloin jään reilusti alle 10 000 askeleen. Joko olen itse kiinni työtehtävissä niin että en kerta kaikkiaan ehdi tai sitten keli ei miellytä.

Mutta sitten on yksi päivä viikossa, jolloin yli 10 000 askelta täyttyy heittämällä ja yksinkertaisesti. Polkulaiset sauvakävelevät pururadalla keskiviikkoisin ja silloin hyvässä seurassa kertyy mittariin askelia melkein huomaamatta.

Lähtekää kävelemään yksin tai ystävän kanssa tai muiden polkulaisten kanssa. Sen vaikeampaa tämä ei ole. Ylös, ulos ja lenkille - siitä se lähtee.


 - Ralf S | Kommentit (1)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 1.000 (1)
 Askel parempaan - Ett steg mot det bättre
27.12.2017 15:02 | Ralf S

Koska Hangossa nykyään harvoin on niin paljon lunta että voisimme hiihtää. Uusi vuosi, 2018, alkaa Hangon Polun järjestämällä Askel-kampanjalla. Askelmittaria, tai puhelimeen ladattavaa sovellutusta käyttäen kirjaamme joka päivä ottamamme askeleet.

Askelmittareita voi muutamalla kympillä ostaa esimerkiksi Sportiasta.

Kampanja alkaa 1. tammikuuta ja päättyy 31. maaliskuuta. Kirjaa joka päivä ottamasi askeleet, kampanjan päätyttyä laske askeleet yhteen, kirjoita askelten summa paperille ja laita se suljettuun kirjekuoreen. Kuoret avataan Hangon Polun kevätkokouksessa 11. huhtikuuta.

Voittajalle on palkintona 100 euron arvoinen lahjakortti Hangon Sportiaan. Osallistuneiden kesken arvomme kaksi 50 euron arvoista lahjakorttia.


Eftersom vintrarna numera är snöfattiga i Hangö har Hangö Stig beslutat att lansera en stegkampanj. Med början den 1 januari 2018 ska deltagarna dagligen skriva upp antalet steg de tagit under dagens lopp. Stegkampanjen fortsätter sedan dagligen fram till 31 mars. Då ska deltagarna räkna ihop det antal steg de tagit under råets tre första månader.

För några tior kan man köpa en stegmätare vid till exempel Sportia i Hangö. Man kan också ladda ner en stegräknare (en applikation) i sin telefon.

Det antal steg du tagit under de tre månader kampanjen pågår ska skrivas ner på papper och läggas i ett slutet kuvert. Kuverten ska sedan öppnas vid Hangö Stigs vårmöte.

Segraren, den som samlat mest steg belönas med ett presentkort till Sportia i Hangö värt 100 euro. Bland deltagarna lottar vi dessutom ut två presentkort som är värda 50 euro.

 


 - Ralf S | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Tähtitaivas lokakuussa
17.10.2017 11:37 | Eine

Näyttää siltä, että kirkkaita, selkeitä iltoja on kovin harvassa. Sähköpostilla ilmoittaminen taitaa olla liian hidasta. Tehdäänpä seuraavasti: jos olet kiinnostunut lähtemään bongaamaan Linnunrataa ja tähtiä, niin lähetä tekstiviesti numeroon 0405041884 (Eine ). Lähetän sitten ryhmätekstarin, kun sää näyttää suotuisalta. 

Illat pimenevät nyt jo aikaisemmin, joten voimme lähteä ulos jo klo 19.30. Taivas on jo muuttunut kuukauden takaisesta. Linnunrata kulkee nyt taivaan lakipisteen kautta idästä länteen ja kesäkolmio nyt lännessä. Orionidien meteoriparvi on aktiivinen 2.10. -7.11. ja maksimiaika on n. 21.10.


( Päivitetty: 21.12.2017 18:56 )

 - Eine | Kommentit (2)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Tähtitaivas
01.10.2017 17:19 | Eine

Tähtitaivas piiloutui eilen illalla pilviverhon taakse Hangossa, joten emme päässeet ihailemaan sitä, mutta odotamme kuulasta, kirkasta iltaa täyden kuun jälkeen lokakuun aikana. Ilmoitamme sitten sähköpostilla jäsenille, kun tähdet tuikkivat pilvettömältä taivaalta.

Tähtitieteellisellä yhdistyksellä Ursalla on parhaillaan menossa bongaa Linnunrata- kampanja (8.9. - 8.11. ). Myös Suomen Latu on yhteistyökumppanina mukana kampanjassa. Linnunradan voi nähdä parhaiten juuri nyt. Myöhemmin lumi heijastaa valoa...tai ei se taida täällä Hangossa olla kummoinenkaan pulma. Joka tapauksessa myöhemmin syksyllä on kylmempää pötkötellä kallioilla tähyilemässä tähtiin. 

YLEn tiedesivuilla tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja opastaa katsomaan Linnunrataa. Pitäisi etsiä paikka, jossa kaupungin valosaastetta on vähiten ja antaa silmien tottua pimeyteen. Linnunradan harsomainen, maitomainen vyö kulkee etelätaivaan poikki. Kassiopeia, tuo W:tä muistuttava tähtikuvio on Linnunradalla ja Joutsenen ja Kotkan tähtikuviot "lentävät" pitkin Linnunrataa. Joutsenen Deneb (kaukaisin paljain silmin näkyvä tähti, 3000:n valovuoden päässä ), Kotkan Altair ja Linnunradan ulkopuolella oleva Lyyran Vega muodostavat ns. kesäkolmion. Ne näkyvät juuri nyt hienosti. 

Linnunradan tummat kohdat ovat räjähtäneiden tähtien jäännöksiä. Tähtien räjähtäessä kevyistä alkuaineista muodostuu raskaita alkuaineita: hiiltä, typpeä ja happea ja vain niistä voi syntyä elollisia olentoja. Sieltä tähtipölystä olemme tulleet...


( Päivitetty: 14.10.2017 12:49 )

 - Eine | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 1.000 (1)
 Lauhanvuoren retki
08.09.2017 14:47

Lauhanvuoren retki

 

Perjantaina alkuillasta tavattiin Kristiinankaupungin torin laidalla. Hangosta tulivat Ritva, Christer, Eine, Paula, Erica ja Eddy. Torilta ajoimme Leppäsalmen pieneen kalastajakylään. Kaikille löytyi oma paikka, miehet toisessa ja naiset toisessa pikku mökissä. Istuimme iltaa ja valmistauduimme seuraavaan päivään.

Aamulla tutustuimme Kristiinankaupungissa vanhanajan toripäivään, Sieltä suuntasimme Lauhanvuoren kansallispuistoon. Lauhanvuori sijatsee Isojoen kunnassa, noin 50 km rannikolta sisämaahan päin. Tutustuimme Kivijataan, joka on pirunpeltoa muistuttava muinasmeren vanha merenranta. Sieltä suuntasimme polkua pitkin Spitalijärven suuntaan. Kangas  maasto oli helppokulkuista ja suoalueet oli varustettu pitkospuilla. Maastossa oli lähteitä joista vesi ihan pulppuamalla nousi maan alta. Spitalijärvelle oli matkaa runsaat 4 km. 

Järven rannalla, tulenteko paikalla pidimme tauon. Kahvi ja mukana tuomamme välipalat maistuivat. Taukopaikalla tapasimme muita retkeilijöitä. Reipas seinäjokelaiskolmikko liikkui maastopyörillä, he olivat ehtineet aamupäivän aikana polkemalla ajamaan puiston ympäri noin 25 km. Spitalijärvi on ilmeisesti saanut nimensä siitä että järven vedellä on uskottu olevan parantava vaikutus, vedellä onkin alhainen pH-arvo.

Spitalijärveltä jatkoimme matkaa Lauhanvuoren huipulle. Siellä kävimme 22 metriä korkeassa näköalatornissa. Tornista on upeat näkymät, sieltä avautuu huikeat näkymät. Onhan Lauhanvuoren huippu alueen korkein kohta. Yhteensä patikoimme runsaat 7 km Lauhanvuoren kansallispuistossa.

Iltaa vietettiin Leppäsalmen mökeissä. Isäntänä olin etukäteen valmistanut perinteisen kalakeiton. Mukavassa seurassa, meren rannalla istuimme iltaa.

Aamulla kävimme tutustumassa Ulrika Eleonoran kirkkoon joka valmistui vuonna 1700. Koska olimme liikkeellä kesäkauden jälkeen kirkko oli suljettu mutta vanha puukirkko paanukattoinen säväyttää aina. Kaupungin nähtävyyksiin kuluu myös maan kapein katu, Kissanpiskaajankuja sekä Kristiinankaupungin puutalokeskusta. Kaupungissa on kymmeniä rakennuksia 1700- ja 1800-luvuilta, vanhimmat jopa 1600-luvulta. Kristiinankaupunki on säilynyt koska tulipalot eivät koskaan ole tuhonneet vanhaa asutusta.

Sunnuntaina kävimme myös Kanuunlahden ulkoilualueella. Luonaan jälkeen Polkulaiset suuntasivat etelään kohti Hankoa.

Kivan viikonlopun tapahtumat, kirjasi retken isäntä Ralf Sundberg.

 


( Päivitetty: 08.09.2017 15:18 )

Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 3.000 (1)©2018 Hangon Polku ry - suntuubi.com