Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627281234

RSS

 

 Askeleita, askeleita
01.02.2018 23:54 | Ralf S

Ensimmäinen kuukausi on nyt takana. Uudenvuoden aikoihin moni hankki askelmittarin. Nyt on askelmääriä kirjattu, moni on reagoinut kampanjaan vähän samalla tavalla kuin itsekin olen tehnyt.

Halusin tietää liikunko tarpeeksi, kuinka monta askelta mittariin kertyy ihan normaalista arkiliikunnnasta. Hämmästyin: liikuin liian vähän, vaikka luulin että liikun tarpeeksi. No, kuinka paljon on tarpeeksi?

Tunti päivässä reipasta kävelyä riittää aivan hyvin, eli jotain 7 500 – 10 000 askelta. Tämä edellyttää pientä mutta suunnitelmallista otetta koko projektiin. Askeleet eivät ilmesty itsestään mittarin näyttöön. On lähdettävä liikkeelle, otettava se ensimmäinen askel ja sitten lisää askeleita, töppöstä toisen eteen!

Koska itse ulkoilutan joka päivä kahta koiraa, luulin olevani tarpeeksi liikunnallinen. En ollut! Koirien kanssa kävely ei ole liikuntaa - se on ulkoilua. Koirat vetävät sinne tänne, ne menevät nenä edellä, tuoksut vievät. Ja sitten ne pysähtelevät - ja taas mennään.

Eli jos koirat ovat mukana, niiden kanssa täytyy tehdä yksi pitkä reilusti tunnin mittainen ulkoilulenkki ja sen päälle vielä aamu- ja iltalenkit. Tällä reseptillä minulle saattaa kertyä 10 000 askelta päivässä. Mutta joka päivä en onnistu, on päiviä jolloin jään reilusti alle 10 000 askeleen. Joko olen itse kiinni työtehtävissä niin että en kerta kaikkiaan ehdi tai sitten keli ei miellytä.

Mutta sitten on yksi päivä viikossa, jolloin yli 10 000 askelta täyttyy heittämällä ja yksinkertaisesti. Polkulaiset sauvakävelevät pururadalla keskiviikkoisin ja silloin hyvässä seurassa kertyy mittariin askelia melkein huomaamatta.

Lähtekää kävelemään yksin tai ystävän kanssa tai muiden polkulaisten kanssa. Sen vaikeampaa tämä ei ole. Ylös, ulos ja lenkille - siitä se lähtee.


 - Ralf S
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 1.000 (1)Kommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on kuusi plus kaksi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Kommentit

Minulla ei ole koiraa treeniapuna, mutta kävelen kaikki asiointimatkani kaupungilla. Askelmittari osoittaa tylysti, ettei siitä kerry kuin n. 4000 askelta päivittäin. Sehän ei riitä. Keskiviikkoiset sauvakävelyt auttavat paljon ja tammikuussa polkulaisten pyöräilijät ovat kävelleet myös tiistaisin ja perjantaisin. En taida yltää joka päivä 10 000:een askeleeseen, mutta en usko sen olevan tarpeellistakaan, jos muistaa vähän jumpata tai hoitaa jotenkin lihaskuntoaan. Ja välillä pitää huilata. Levossahan kunto kohoaa, jos rytmittää liikkumisen ja levon oikein.
Hierojani Aulikki kertoi muuten, että jos kävelet asfaltilla, työtä tekevät etu- ja takareisien lihakset, jos metsäpolulla, harjoitusta saavat pakaralihakset ja jos rantahiekalla, niin lantionpohjan lihakset vahvistuvat. Kuvittelisin, että kävely pehmeässä lumessa vaikuttaa samoin kuin kävely rantahiekalla. No, lumessa liikkumiseen on parempikin vaihtoehto, hiihtäminen. Polkulaisten kävelyryhmä avasi eilen hiihtokauden (n. 7km ) Motellin reitillä laavulle ja takaisin. Upeaa viiden vuoden tauon jälkeen! Toivottavasti lumi pysyy maassa ainakin kuukauden. Tule mukaan hiihtämään tai kävelemään. Kysy Christeriltä tai Ritvalta aikatauluista, puhelinnumerot etusivulla.

- Eine - 12.2.2018 14:25

Kommentoi


©2019 Hangon Polku ry - suntuubi.com